Residential

Aden Grove, Stoke Newington

A one bedroom flat on the top floor of a Victorian terrace in Stoke Newington has been transformed through the addition of a new floor at roof level to create a three bedroom flat with a dramatic living space on the top floor. The planners requirement that the roof extension should not be visible from across the street was exploited by setting the roof extension well back and creating a private south facing terrace behind the parapet, overlooked by a sliding glass wall in the living space. On the lower floor there are two double bedrooms, a bathroom, a small bedroom/dressing room and a concealed boiler and utilities cupboard.

The finest contemporary materials have been used throughout. Upstairs, walnut clad ceilings encapsulate a sunken skylight, bathing the living area in light from above. A Mors. wood-burning stove provides a focal point for the room, while a Beckermann kitchen in matt black, slimline glazed sliding doors and engineered European oak floorboards, develop a theme of timber and monochrome throughout the apartment. Externally brickwork has been cleaned and repointed and sash windows replaced with new timber double glazed units, matching the originals. The roof terrace has a store for furniture and equipment and is floored in black synthetic boarding. A zinc clad dormer at the rear meets the requirements of the Hackney Design Guide.

  • ClientPrivate
  • LocationStoke Newington, London N16

More projects

Kelvedon Studio

Kelvedon Studio

45–47 Chalk Farm Road

45–47 Chalk Farm Road